Dermatoloji (Cilt ve Zührevi Hastalıklar)
Dermatoloji (Cildiye), derinin hastalıkları yanında saç, tırnak, ağız mukozası ve genital bölge mukozasının hastalıklarını tedavi eden bilim dalıdır. Deri sadece organlarımızı kaplayan bir örtü değil ama kendisi bir organdır. Yüzey ölçüsü olarak da vücudumuzun en büyük organıdır.
Dermatoloji (Cildiye) aynı zamanda cinsel yolla bulaşan hastalıkları da tedavi eder; yani dermatolog aynı zamanda venerolog olarak da hasta muayene eder.
Deri ve zührevi hastalıkları uzmanılığı ile kozmetik dermatolojiyi birleştiren Dermatoloji (cildiye) geniş bir yelpazede hizmet sunmaktadır. Çoğu zaman dahili hastalıkların seyrinde ortaya çıkan deri bulguları nedeniyle veya bazen dahili hastalıkların/kanserlerin ilk belirtilerinin görüldüğü organ olduğu için birçok branşı birleştiren bir ihtisas dalı olma özelliğini gösterir.
Günümüzde alerjik deri hastalıkları modern yaşam biçimleri, değişen çevresel koşullar nedeniyle gittikçe artmaktadır. Atopik Ekzema, Kontak Ekzema, Ürtiker (Kurdeşen)gibi deri hastalıklarının nedenlerini bulmak; iç kaynaklı veya dış kaynaklı olup olmadığını anlamak ilk basamak tedavinin yanı sıra hastalıkların kronikleşmesini ve tekrarlamasını önlemek açısından çok önemlidir.
Güneş ışınının deride bağışıklık sistemini baskılayıcı etkisine dayanan bu tedavi biçimi özellikle Psöriasis ( Sedef Hastalığı) , Vitiligo (beyaz lekeler), Parapsöriasis, Mikozis fungoides (deri lenfoması) gibi bağışıklık sistemini ilgilendiren hastalıklarda yıllardır uygulanan etkin , ağızdan alınan immunsupresif ilaçlara göre yan etki olasılığı çok düşük olan çoğunlukla tedavide ilk seçilmesi gereken bir yöntemdir.
PUVA, Re PUVA, Ultraviyole A, Ultraviyolet B ve el ayak PUVA tedavisi şeklinde modern tasarlanmış Fototerapi tedavileri uygulanmaktadır.
Cinsel temasla bulaşan hastalıkların erken tanı ve tedavisi toplum sağlığı ve koruyucu tıp açısından çok önemlidir.
Frengi (Sfiliz): Cinsel temasla deri ve mukozalardan bulaşan bu bakteriyel hastalık, ilk belirtilerini deri ve mukozalarda yara, döküntü, kızarıklık şeklinde gösterir.
Bel Soğukluğu (Gonore): Üretra, rektum gibi cinsel temasın olduğu, mukozal bölgelerde temastan iki-dört gün sonra akıntı ile belirtilerini gösterebildiği gibi, çoğu hastalar, asemptomatik taşıyıcıdır.
Ciltte görülen hastalıklardır. Sayılmayacak kadar çok deri hastalığı vardır. Deri hastalıklarına genel olarak dermatoz, ilgili bilim dalına da dermatoloji ismi verilir. Deri hastalıkları hakkında genel bir fikir edinebilmek için birkaç bölüme ayırmak mümkündür.
Deri Enfeksiyonları (mantar hastalıkları, siğiller)
Yağ Bezi Hastalıkları (sivilce, saçlı deride kepeklenme)
Allerjik Deri Hastalıkları (atopik egzema, kontakt egzema [temas egzeması],kozmetik alerjisi, böcek ısırıkları)
İlaç Reaksiyonları
Ürtiker (Kurdeşen)
Psoriasis (Sedef Hastalığı)
Vitiligo
Behçet Hastalığı
Deri Tümörleri
Yanıklar
Saç Hastalıkları
Tırnak Hastalıkları
Aşırı Terleme
Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar (Frengi).
Deri Hastalıkları olarak da bilinen dermatolojik rahatsızlıklardan en yaygın olanları Sedef Hastalığı, Akne, Hulusi Behçet’in keşfettiği Behçet hastalığı, alerji, ve sık görülen bir cinsel rahatsızlık olan genital siğiller olarak sıralanabilir.
Profesyonel ürünlerle yapılan uzmanlar tarafından uygulanması gereken cildin ihtiyaçlarına uygun derinlemesine bakım işlemidir. Cilt tipine uygun ürünlerin doğru uygulanmasıyla ciltte;
Akne sorunlarının giderilmesi
Leke tedavisi
Anti againg
Liftin uygulaması(kolojen bakım)
Gözeneklerin fazla açılması sorunu
Pigment farklılığı(ciltte renk değişikliği)
Kuru,karma,yağlı ciltlere özel bakım
Komedon tedavisi
Ozon bakımı
Yüz masajı
Kalınlaşmış cilt bakımı
altın bakımı(özel günlerde kullanıma uygun altın gibi parlayan cilt bakımı) gibi bakımlarla ciltte çok daha güzel bir görünüm elde etmek ve cildin zamana karşı direnmesini ve hep genç kalmasını sağlamak mümkün.
20'li yaşlardan sonra ek uygulamalarla cildi beslemek ve düzenli bakımını yaptırmak gereklidir. Bunun için erken yaşta cilt bakımına başlamak gelecekte cildimizin daha iyi ve daha sağlıklı görünmesini sağlayacaktır.İhtiyaça göre her yaşta cilt bakımı yapılabilir.
Cilt bakımını yaptıracak kişinin yaşı değil cilt yaşı çok önemlidir.örneğin 35 yaşındaki bir kişinin düzenli cilt bakımı yaptırmasıyla cilt yaşı 25 olabilir. Cildin yaşlanmasını tetikleyen dış faktörlere karşı korumada ancak düzenli cilt bakımlarıyla mümkün olabilir.bu dış nedenler ;
Düzensiz uyku
Sigara ve alkol tüketimi
Aşırı stres ve yorgunluk
Hormonların ani değişmesi
Hava kirliliği
Yağlı yiyecekler
Suyun az tüketilmesi gibi nedenlerle cilt zamana erken yenilebilir yada istenmeyen sorunlarla karşılaşılabilir.Tüm bunları engellemek ve cildinizi koruma altına almak zamana meydan okumak sizin elinizde.
Cilt bakımının amacı sadece güzel görünmek değil; aynı zamanda ruh ve beden sağlığımızı korumaktır. Sağlıklı görünen bir cilt çevremizle olan ilişkilerimizin işteki performansımızın ayrıca moral eğrimizin yüksek olmasında çok önemli katkıları olacağı açıktır. Güzel sağlıklı görünen bir cilt, biliyoruz ki güzelliğin en önemli parçasıdır. Ayrıca cildimizin normal işlevini sürdürebilmesi için de cilt tipine uygun ürünlerle bakım yapmak son derece önemlidir.
Cildimizin ihtiyaçlarını bilmek doğasını anlamak ve doğru ürünle doğru uygulamayı yapmak bu konuda uzmanlaşmış olan kişilerin işidir. Unutulmaması gereken en önemli nokta bu iş yanlış uygulandığında sonucun daha kötü olacağıdır. Günümüz koşullarında ne yazıkki cildimizin ihtiyaç duyduğu şeyleri doğal yoldan temin edemeyeceğimiz gerçektir. Bu nedenle cildimizin ihtiyaçlarını ancak destek ürünlerini dışarıdan merkezlerde bulunan özel cihazlar yardımıyla sağlayabiliriz.
5 tip cilt vardır.
* Normal cilt; bu butip ciltte gözenekler kapalı, parlak ve pürüssüzdür, cilt problemi olmayan cilttir. Çok özel bir bakıma gerek yoktur.
* Karma cilt; bu ciltte yüzün T bölgesi yağlı, diğer bölgeler ise ağırlıklı olarak kurudur. Yağlı bölgelerde komedonlar ve açık gözenekler bulunurken, kuru bölgelerde gözenekler kapalıdır.
* Kuru cilt; bu cilt ince, mat, pul pul dökülmeye eğilimlidir. Gözenekler ufak ve çoğunlukla kapalıdır. Cildin yapısı daha ince ve gergin olduğu için çabuk kırışmaya eğilimlidir.
* Yağlı cilt; bu tip ciltte yağ gözenekleri açık, komedonların ve yer yer sivilcelerin olduğu, yağ salgısı fazla olduğu için aşırı parlayan görüntü vardır.
* Olgun cilt; Yaş ilerledikçe hücre yenilenmesinin yavaşlaması ile ortaya çıkan cilt tipidir. Hücrelerin dökülmeside yavaşladığı için cilt normalden daha kalın ve kaba gözlenir. Ayrıca yağ salgısıda yavaşladığı için ciltte derin kırışıklıklar ortaya çıkabilmektedir.
Cilt bakımı kişinin evde kendisinin yapacağı günlük ve haftalık bakımla başlar, sonrasında cildin sağlık, güzellik ve gençliğinin devamının sağlanması amacı ile aletli profesyonel cilt bakımı ile devam eder.
Aylık ve yıllık profesyonel bakımda amaçlanan cildin daha alt katmanlarına bakım ürünlerinin ulaştırılarak cildin ihtiyaçlarını gidermek ve böylece cildin gençliğinin ve tazeliğinin devamlılığını sağlamaktır. Bu bakım ne yazık ki evde kullandığımız ürünler ile olamamaktadır. Bu nedenle hepimiz hangi yaşta ve hangi cilt tipinde olursak olalım profesyonel bakıma ihtiyaç duymaktayız. Ayrıca yıllık özel bakımlar da yapılmaktadır.
Gizliliğiniz bizim için önemlidir. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması
Kanunu Hakkında Bilgilendirmeye buradan ulaşabilirsiniz.
Özel Anamed Hastanesi, hızlı ve güvenilir bir web deneyimi için Mozilla Firefox ve Google Chrome öneriyor.
Sitemizdeki Verilerin İzinsiz Kopyalanması ve Kaynak Gösterilmeden Kullanilması Yasaktır.
Copyright © 2014 Özel Anamed Hastanesi | Tüm hakları saklıdır 2014.